Bejgli (Beigli)

de MOKUSKA in Prajituri, 22 Apr 2014 | 4823 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 560 g faina
  • 1 unt
  • 1 drojdie uscata
  • 30 g zahar
  • praf de sare
  • 2 galbenusuri de ou
  • lapte daca este nevoie
  • Crema nuca (sau mac):
  • 400-500 g nuca macinata (mac)
  • lapte sau dulceata de caise
  • 250 g zahar pudra
  • coaja la 2 lamaie
  • 1 esenta rom
  • 1 ou pentru luciu
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bejgli (Beigli):

Amestecam ingredientele pentru blat exact ca pentru cozonac si lasam la dospit intr-o incapere calda. (aluatul este mai tare ca cel de cozonac)

Intre timp pregatim crema de nuca: adaugam lapte fiert sau dulceata de caise peste nuca data prin masina, amestecam cu cacao, coaja de lamaie, esenta de rom, zaharul, trebuie sa obtinem o compozitie groasa (ca un terci de ovaz)

Aluatul dospit se imparte in 4 bucati egale, se intinde fiecare in forma de dreptunghi si se intinde crema de nuci peste ele, se ruleaza foarte strans si se aseaza in tavi.

Se lasa sa se dospeasca foarte bine si in tavi, dupa care se ung cu ou, se fac gauri cu o furculita si se lasa sa se usuce, dupa care se introduc in cuptorul fierbinte. Se coc in aproximativ 1 ora si 30 min la foc potrivit spre mic.

(daca nu aveti 4 tavi de chec se pot pune si in tava intinsa, incap 3 buc.)

TIPS-URI

1

crema nu se pune pana in margine, se lasa cca 1 cm fara crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bejgli (Beigli)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

ieri la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert rulada cu nuca si crema de ciocolata