Ceva de rontait,intr-o zi de duminica...
Intr-un castron cernem faina si adaugam praful de copt si plicul de zahar vanilat. Separat amestecam untul cu margarina (puteti sa folositi numai unt sau numai margarina ), dupa ce a fost lasat de seara la temperatura camerei. Se adauga zaharul, oul,smantana si nuca macinata. Omogenizam bine si adaugam faina amestecata cu zaharul vanilat si praful de copt. Formam o coca, nu foarte tare, potrivita ca sa putem sa o intindem. Infainam blatul de lucru intindem foaie si taiem betisoare, cat le vrem de lungi si groase. Batem oul cu zaharul vanilat si ungem betisoarele, apoi presaram nuca macinata sau ciocolata de decor. Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit la foc iute, in 7-8 min, chiar si mai repede, in functie de cuptor ele se coc. Se scot din cuptor si se lasa la racit pe un platou.
1
faina poate sa varieze,se va simti la mana.E in functie de grasimea untului si a smantanii.Daca mai este nevoie se mai adauga,insa nu trebuie sa obtinem un aluat tare.