Iata ca am facut si eu pentru prima data bezele de casa. Pot spune ca au iesit delicios, desi din pacate cuptorul meu nu este deloc facut pentru a coace bezele. Chiar si asa, au avut mare succes printre prieteni :D
Bate albusurile bine impreuna cu zaharul folosind un mixer. Zaharul se adauga treptat in timp ce bati albusurile. Este la fel de important sa adaugi si putin otet sau zeama de lamaie, pentru ca aciditatea ajuta albusurile sa ramane cremoase si sa nu se separe in timp ce le mixezi. Te opresti din mixat atunci cand albusurile devin o spuma tare si lucioasa.
Imparte albusurile in mai multe castroane si coloreaza-le dupa bunul plac. Eu am vrut sa le fac multicolore asa ca folosind o scobitoare am colorat interiorul pungii asa cum se poate vedea in poza.
Folosind un pos si un capat rotund, le asezati pe tava si bagati la cuptor. Eu le-am decorat si cu niste bombonele, ca sa fie mai dragalase :) Ideala ar fi o temperatura de 110 grade. Le tineti pana cand se intaresc si usuca bine
Atat de simplu este! Pofta mare va doresc si sper sa le incercati :) Va veti distra mult decorandu-le si facandu-le in diferite forme!
1
Separa cu grija ouale: niciun strop de galbenus nu trebuie sa ajunga impreuna cu albusurile
2
Nu bate albusurile prea mult, ci doar pana cand devin o spuma tare si lucioasa
3
Coace-le la foc mic mic (110 grade)
4
Foloseste doar recipiente uscate, bine spalate si degresate