Biban de mare cu legume la gratar si sos tartar

de nico15 in Peste, 12 Apr 2013 | 5870 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 biban 400 g
  • ½ de vanata
  • ½ de dovlecel
  • 1 rosie
  • 1 ceapa
  • 10 g de capere
  • 2-3 castraveti acri
  • Sare
  • Piper alb
  • Maioneza
  • Patrunjel
  • Zeama de lamaie
  • Ulei de masline
  • ½ de lamaie
  • Cimbru, cimbrisor
  • Decor:
  • verdeturi si otet balsamic
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biban de mare cu legume la gratar si sos tartar:

Curatam pestele de solzi, curatam inauntru si spalam bine. Scoatem cele doua fileuri ale pestelui, le ungem cu ulei de masline si presaram piper. Punem gratarul la foc si lasam sa se-ncinga, sau daca este electric asteptam sa fie incins, temperatura trebuie sa fie in jur de 250°-300°C. Punem pestele pe gratar si verificam sa nu se arda, cand consideram ca este facut pe partea respectiva, luam de pe foc gratarul si lasam putin in asteptare, pentru a nu rupe bucatile de peste, dupa aceea intoarcem pestele si pe cealalta parte si continuam frigerea.

Spalam legumele si vom taia 2-3 rondele din fiecare(vanata, ardei si rosie). Tocam cimbru si cimbrisorul saram si piperam, ungem feliile cu ulei de masline si  le trecem prin acest amestec si punem pe gratar. Trebuie sa fim cu ochii pe ele pentru a nu se arde.

Sos tartar:

Tocam marunt castravetii acri, tocam caperele, saram. Tocam patrunjelul si adaugam maioneza, amestecam si punem si zeama de lamaie dupa gustul dvs.

Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Biban de mare cu legume la gratar si sos tartar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

ieri la 08:48

Cornulețe cu alune de pădure, cremă de fistic și ciocolată - Fragede și delicioase

pe 08.12 la 10:44

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

pe 06.12 la 10:09

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]