Biscotti cu alune de padure

de Anamaria7 in Prajituri, 14 Ian 2012 | 3752 vizualizari

 

O reteta pentru amatorii de dulciuri crocante :) sursa: Laura A

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina
  • 225 gr zahar
  • 200 gr alune
  • 35 gr ulei
  • 1 lg amoniac
  • 1 lg lapte caldut
  • 3 oua
  • coaja rasa de la o portocala
  • 2 pliculete de zahar vanilinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscotti cu alune de padure:

Prajim alunele in cuptor la 160-170C, apoi incingem cuptorul la 180C.

Mixam bine ouale cu zaharul, apoi adaugam amoniacul stins in laptele caldut si uleiul amestecand incontinuu. La final punem faina mixand pe viteza mica, apoi turnam alunele reci si coaja de portocala si le amestecam cu o lingura de lemn/spatula.

Scoatem aluatul pe o suprafata infainata si ii dam forma unui rulou de 2-3 cm inaltime si 4 cm latime. Nu mai adaugati faina chiar daca vi se pare lipicios aluatul.

Punem ruloul in cuptor si il lasam pana incepe sa crape la suprafata si sa se rumeneasca. In acest moment in scoatem, il lasam putin la racit, fixam temperatura cuptorului la 160C si il taiem in felii diagonale de cca 1cm grosime. Dam din nou la cuptor cca 10min sa se usuce, apoi ii scoatem la racit pe un gratar.

TIPS-URI

1

Mie mi s-au parut putintel cam prea crocanti; intr-adevar, nu i-am gustat cu nimic lichid, sigur ar fi fost altfel; deci, pentru cei care vor sa ii savureze singuri, daca ii tineti intr-o punga se mai intorc :P

2

Alunele de padure pot fi inlocuite cu migdale, caju, arahide...

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscotti cu alune de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscotti cu ness, ciocolata si nuci