Biscuiti cu ciocolata sau Jaffa Cakes

de Anamaria Cook in Prajituri, 25 Mar 2012 | 6152 vizualizari

 

Inspiratie deyutzky, cu mici modificari multumesc!!!
In fiecare sambata familia logodnicului meu trece pe la noi pentru ''ceaiul de la ora 7'' asa ca in aceasta seara m-am gandit sa fac ceva dulce si rapid pentru desert.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 4 linguri de zahar
  • gem de caise
  • 60g faina
  • esenta de vanilie
  • o ciocolata pentru ornat
  • o lingura unt sau margarina
Portii: 25
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu ciocolata sau Jaffa Cakes:

Separati ouale si bateti albusurile spuma, cand acestea s-au intarit adaugati zaharul treptat apoi adaugati galbenusurile pe rand si mixati in continuare.

Adaugati faina ploaie si amestecati cu o spatula pana aceasta se incorporeaza complet.

Cand aluatul este gata tapetati o tava de cuptor cu hartie de copt si turnati biscuitii cu o lingura sau cu un sprit. Se pun la cuptor pentru 5-7 minute la gaz5/190C.

Intre timp topiti ciocolata cu untul pe baie de aburi.

Cand biscuitii sunt gata punetii pe un gratar asezat deasupra unei foi de hartie de copt si puneti putin gem de caise pe fiecare biscuite. Eu am facut jumatate cu gem si cealalta jumatat doar cu ciocolata.

Se toarna ciocolata peste biscuiti.

Se pun la frigider pentru cel putin o ora sau pana se intareste ciocolata.

POFTA BUNA!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu ciocolata sau Jaffa Cakes" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]