Biscuiti cu ness si crema de alune

de Rocsi in Dulciuri, 12 Mar 2015 | 5595 vizualizari

 

O reteta de biscuiti grozava, se topesc in gura, o crema fina de alune...Ce sa mai palavragesc atata, sunt o mega bunatate!

 

INGREDIENTE

  • 5 lg untura
  • 150 gr unt
  • 1 ou
  • 5 lg zahar
  • 2 pliculete ness
  • coaja rasa de portocala
  • 550 gr faina
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 borcanel crema de alune
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu ness si crema de alune:

Toate ingredientele trebuiesc scoase inainte de folosire, pentru a fi la temperatura camerei. Untul, untura, zaharul le mixam spuma, adaugam oul. Incorporam coaja rasa de portocala, praful de copt, ness-ul, sarea. Cernem faina, o punem treptat, amestecam cu o paleta pana se intareaste putin aluatul, apoi framantam cu mana pana terminam de incorporat toata faina.

Presaram pe masa de lucru faina. Rupem bucati de aluat, intindem foi subtiri si decupam cu o forma biscuitii. Procedam la fel cu tot aluatul. Ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu putin spatiu intre ei. Ii introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumenesc usor. Cand sunt gata, ii scoatem pe o tava si ii lasam sa se raceasca. Lipim cate doi cu crema de alune, apoi ii dam putin la rece. Sa aveti pofta! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu ness si crema de alune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânză camembert cu struguri la cuptor - Aperitivul plin de savoare care te va cuceri

ieri la 08:21

Prăjitura Ora 12 - Un deliciu ciocolatos de zile mari

pe 07.10 la 11:00

Ostropel cu carne de porc și gogoșari - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 06.10 la 07:57

Prajitura '' pofta ce-am poftit-o''

pe 05.10 la 17:54

Crochete italiene - Aperitivul gustos din cartofi

de RODIMUR 8

pe 04.10 la 00:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]