Chiar daca se gasesc peste tot in magazine, niste biscuiti de casa sunt intotdeauna bine veniti, mai sanatosi si mai buni!
Punem faina, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt si praful de sare intr-un castron.
Adaugam untul la temperatura camerei si framantam cu mana pana il incorporam.
Adaugam laptele rece si omogenizam pana cand coca nu se va mai lipi de maini. Aluatul este tare si fraged si trebuie sa aiba o consistenta maleabila.
Daca nu il putem intinde, mai adaugam o lingura de lapte! (ca sa il putem intinde cu facaletul).
Presaram faina pe blatul de lucru si intindem o foaie cu grosimea de 5 mm, in care vom taia forme rotunde de cca 6cm diametru. Eu am folosit un pahar mai micut.
Incalzim cuptorul la 180 ºC si pregatim o tava cu hartie de copt.
Asezam biscuitii in tava si ii intepam cu o furculita.
Ii coacem cca. 15 – 20 de minute pana se rumenesc usor.
Sunt deliciosi si merg foarte bine langa o cafea sau un pahar cu lapte!
Pofta buna!