Biscuiti fragezi cu nuci si merisoare

de Toamna07 in Prajituri, 20 Ian 2014 | 5815 vizualizari

 

Acesti biscuiti sunt cu desavarsire minunati!:)
Se pot pregati din timp !
Bine infasurati,acesti cilindri de aluat fraged,aromat si bogat vor tine foarte bine la congelator pana la 3 luni,asta insemnand ca poti avea biscuiti proaspeti,fara sa faci un efort deosebit ,oricand ai pofta sau musafiri.Doar se dezgheata aluatul peste noapte in frigider,apoi il tai felii si il coci.
Se prepara in doar 30 de minute si se obtin 22 de biscuiti !

 

INGREDIENTE

  • 180 g unt moale (eu i-am facut si cu margarina Rama si au fost la fel de fragezi)
  • 90 g de zahar
  • 80 g nuci taiate grosier sau fistic
  • 80 g merisoare uscate
  • 225 g faina
  • esenta de vanilie (1 fiola)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti fragezi cu nuci si merisoare:

Frecam untul moale impreuna cu zaharul si esenta de vanilie pana devine spuma.Adaugam faina si continuam sa amestecam cu o lingura de lemn.Punem si nucile cu merisoarele.

Framantam amestecul cu mainile pana obtinem un aluat vartos.Se imparte aluatul in jumatate si se modeleaza fiecare bucata intr-un cilindru cu diametrul de 5 cm. Se infasoara fiecare cilindru in folie alimentara,apoi dam la rece 1 ora sau se congeleaza pana la 3 luni.

Se incinge cuptorul la 180 de grade. Se taie aluatul in felii groase de 1 cm,se pun pe o tava tapetata cu hartie de copt si se coc 15 minute .

Se lasa sa se raceasca in tava. Sunt foarte fragezi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti fragezi cu nuci si merisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Brioşe cu cremă de unt şi bezea elveţiană