Biscuiti fragezi pentru micul dejun

de mickyapostu in Prajituri, 16 Feb 2012 | 10766 vizualizari

 

Va propun niste biscuiti foarte fragezi, simpli si gustosi,numai buni pentru micul dejun sau pentru o gustare cand te apuca asa o pofta!

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 2 lingurite si jumatate praf de copt
  • un praf de sare
  • 70 g unt
  • 250 ml lapte batut
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti fragezi pentru micul dejun:

Amestecati faina, sarea si praful de copt impreuna cu untul rece taiat cubulete pana obtineti un aluat faramicios. Adaugati apoi laptele si amestecati usor. Aluatul nu trebuie lucrat prea mult, nu este nici o problema daca nu este foarte omogen.  

Intindeti aluatul pe blatul de lucru presarat cu faina, apoi pliati-l in trei ca si cum ati inchide o scrisoare. Intindeti-l din nou si repetati operatiunea de vreo 2-3 ori. Incercati sa nu adaugati prea multa faina.

Intindeti aluatul si decupati cercuri cu un pahar, nu prea subtiri. Eu le-am subtiat prea mult, ar fi mers mai grosute sa fie mai consistente si mai pufoase. Ungeti cu lapte apoi puneti biscuitii in tava si coaceti timp de 12-15 minute la foc potrivit. Nu uitati sa incalziti cuptorul inainte. Serviti calzi cu unt si dulceata dimineata sau seara impreuna cu un pahar de lapte cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti fragezi pentru micul dejun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]