Biscuiti rustici umpluti cu mere

de Ksenya in Dulciuri, 21 Ian 2016 | 4554 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • (apoximativ 20-22 bicuiti)
  • 250 g faina
  • 100 g zahar
  • 125 g unt rece
  • 1 ou
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 2 linguri apa rece
  • Pentru umplutura:
  • 4 mere medii
  • 20 g zahar din trestie de zahar
  • 2 linguri dulceata caise
  • 1 lingurita scortisoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti rustici umpluti cu mere:

Se face un aluat  din faina proaspat cernuta, se adauga zaharul, zaharul vanilat si praful de copt, apoi oul bătut  și la final untul rece  taiat în bucăți mici. Se framanta un aluatul si daca e nevoie se mai adauga 2 linguriapa rece, si se da la rece pentru 30 min. 

Intr-o cratita, punem merele curatate de coaja si taiate  bucati mici.  Se adauaga zaharul brun, dulceata si scortisoara. Punem cratita  la foc pentru 15 minute, pana se ingroasa compozitia. Se da deoparte si se lasa la racit. 

Se incalzeste cuptorul la 180 °. Tăiem aluatul in 2 si intindem  aluatul in 2 foi  (aproximativ 0,5 cm grosime). Pe prima foaie cu  ajutorul unei lingurite formam movilite. Acoperim cu cealata foaie. Sigilam bine foaia cu ajutorul unei cesti de cafea,formam biscuitii. Cu un cutit bine ascutit facem o incizie, pentru a da o tenta de rustic. Coacem la cuptor 15 minute.Biscuitii sunt ideali pentru micul dejun sau ceaiul de la ora 5.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti rustici umpluti cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]