Biscuitii copilariei

de amalia01 in Dulciuri, 19 Noi 2016 | 4060 vizualizari

 

Facand ordine prin camara am gasit dispozitivul cu care faceam biscuiti spritati cand eram copil. Am sunat-o pe mama, dar nu mai avea reteta...Am cautat prin site-urile culinare pana cand o prietena mi-a sarit in ajutor ( Multumesc Sidy!) . Bineinteles ca nu m-am putut abtine sa nu imi pun amprenta pe ea...

 

INGREDIENTE

  • pentru biscuiti:
  • 750 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 1 ou
  • 2 lg untura/ margarina
  • 2 lg smantana
  • 200 ml lapte caldut
  • un praf de sare
  • 1 plic de praf de copt Dr.Oetker
  • 1 plic zahar vanilat Dr. Oetker
  • 1/2 lgt coaja maruntita de lamaie Kotanyi
  • pentru umplutura:
  • cateva lgte de crema de ciocolata
  • pentru glazura:
  • 100 gr ciocolata cu lapte ( eu am folosit Milka )
  • 100 ml frisca lichida
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuitii copilariei:

Mai intai aduci toate ingredientele la temperatura camerei.

500 gr de faina amesteci cu untura si sfaramitezi bine.

Adaugi zaharul, oul, smantana in care ai dizolvat bine praful de copt, praful de sare, zaharul vanilat si coaja de lamaie si framanti bine.

Adaugi laptele cate putin, alternativ cu restul de faina si framanti pana cand obtii un aluat elastic care nu se lipeste de mana.

Aluatul astfel obtinut il dai prin masina de tocat  carne la care ai atasat dispozitivul special si formezi biscuitii de cca 4-5 cm, pe care ii asezi in tava cu hartie de copt.

Dai tava la cuptorul preincalzit pentru 20 de minute.

Intre timp pregatesti glazura, topind ciocolata pe baie de abur, la care adaugi frisca.

Lipesti biscuitii doi cate doi cu crema de ciocolata, iar capetele le pensulezi cu glazura de ciocolata.

Servesti cu drag!

Tips&Tricks: Am pastrat o parte din biscuiti si i-am pudrat cu zahar...asa cum facea mama.

TIPS-URI

1

biscuiti

2

copilarie

3

fursecurim, biscuitim si premii primim

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuitii copilariei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rozete cu dulceata de visine