Blinii cu ciuperci

de anca_rm in Aperitive / Garnituri, 16 Oct 2013 | 3591 vizualizari

 

Reteta este luata dintr-o revista, putin modificata la cantitati. Mie mi s-a parut ca este prea mare cantitatea de lapte trecuta acolo si nu am gasit faina de hrisca (a doua zi am gasit si faina de hrisca, dar ..asta este), asa ca am folosit de alt fel, iar ciupercile le-am pregatit dupa gustul meu.
Sunt foarte gustoase , aspectuoasa si cu un gust surprinzator.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • -3 oua
  • -150 gr faina alba de grau
  • -150 gr faina de soia
  • -jumate de cub drojdie (adica vreo 13 grame de drojdie )
  • -300 ml lapte caldut
  • -sare
  • -2 linguri de unt topit
  • Pentru ciuperci :
  • -500 grame ciuperci
  • -usturoi
  • -3 linguri unt
  • -1 lingura ulei
  • -sare
  • -piper
  • -patrunjel verde
  • -o jumate lamaie
  • Mai avem nevoie de smantana
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Blinii cu ciuperci:

Amestecam cele doua tipuri de faina .

Intr-un alt vas separam galbenusul de albus .

 Incalzim laptele putin si dizolvam in el drojdia .

In mijlocul amestecului de faina facem o groapa mica unde punem galbenusrile , sarea, laptele cu drojdia si untul topit . Amestecam bine , acoperim vasul cu un prosop curat si il lasam la caldurica cam 20 minute sa creasca putin.

Pana cand aluatul nostru dospeste curatam ciupercile si le punem intr-o tigaie in care am incalzit untul impreuna  cu uleiul . Adaugam si usturoiul tocat marunt.  Peste toate stoarcem lamaia , asta pentru a evita inegrirea ciupercilor (eu am folosit champinion). Lasam la foc mic pana scade apa lasata de ciuperci. Asezonam cu sare si piper si presaram patrunjel verde tocat.

Aluatul a dospit asa ca vom bate albusurile spuma cu un praf de sare si le vom amesteca usor cu restul aluatului.

Intr-o tigaie punem la incins putin ulei si cu o lingura luam din aluat si punem in tigaie intinzand putin . Luati cu lingura din aluat pana cand se umple , cate o lingura intr-un loc.

Se lasa la prajit cam 2 minute pe-o parte , le intoarcem si le lasam din nou la prajit . Se iau de acolo si se scurg de ulei .

Si acum vom aranja astfel : o bucata de aluat prajit , punem pe el o lingura buna de smantana si deasupra punem ciuperci .

Este delicios.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Blinii cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

ieri la 12:41

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

pe 10.12 la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Papara cu salam