Cui nu ii plac bomboanele de ciocolata? Cu aceasta reteta puteti sa va faceti singuri bomboanele de ciocolata, cu ce fel de ciocolata doriti si cu orice fel de umplutura.
Eu am facut aceste bomboane cu ciocolata neagra si le-am umplut cu gem de capsuni si merisoare uscate.
Puteti incerca sa le faceti cu ciocolata cu lapte, alune, nuci, fistic, stafide, visine din visinata.
Ciocolata se pune intr-un bol si bolul peste o oala cu apa fierbinte.
Amestecati pana se topeste si incorporati si untul.
Puneti bolul cu ciocolata pentru 10 minute in congelator. Apoi topiti din nou ciocolata pe baie de aburi. Acest procedeu va stabiliza termic ciocolata.
Se umplu pe jumatate formele cu ciocolata topita. Se pune umplutura si se umplu formele cu ciocolata. Se indeparteaza excesul de ciocolata folosind o spatula.
Se tin la congelator pentru 20 de minute sa se intareasca.
Se servesc cu multa pofta!
Din cantitatile de mai sus mi-au iesit vreo' 50 de bomboane pe care le-am facut in forme cumparate de la Ikea.