Bomboane de ciocolata

de gatesteusor in Dulciuri, 18 Feb 2015 | 10761 vizualizari

 

Cui nu ii plac bomboanele de ciocolata? Cu aceasta reteta puteti sa va faceti singuri bomboanele de ciocolata, cu ce fel de ciocolata doriti si cu orice fel de umplutura.
Eu am facut aceste bomboane cu ciocolata neagra si le-am umplut cu gem de capsuni si merisoare uscate.
Puteti incerca sa le faceti cu ciocolata cu lapte, alune, nuci, fistic, stafide, visine din visinata.

 

INGREDIENTE

  • 240 gr de ciocolata (eu am folosit neagra)
  • 20 gr de unt
  • Pentru umplutura:
  • nuci/stafide/alune/fistic/visine din visinata
  • eu am folosit gem de capsuni si merisoare uscate
  • *forme pentru bomboane de ciocolata sau forme pentru cuburi de gheata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane de ciocolata:

Ciocolata se pune intr-un bol si bolul peste o oala cu apa fierbinte. 

Amestecati pana se topeste si incorporati si untul. 

Puneti bolul cu ciocolata pentru 10 minute in congelator. Apoi topiti din nou ciocolata pe baie de aburi. Acest procedeu va stabiliza termic ciocolata. 

Se umplu pe jumatate formele cu ciocolata topita. Se pune umplutura si se umplu formele cu ciocolata. Se indeparteaza excesul de ciocolata folosind o spatula. 

Se tin la congelator pentru 20 de minute sa se intareasca. 

Se servesc cu multa pofta! 

Din cantitatile de mai sus mi-au iesit vreo' 50 de bomboane pe care le-am facut in forme cumparate de la Ikea.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si piscoturi