Bomboane de ciocolata cu nuca de cocos

de Miha in Dulciuri, 25 Oct 2010 | 8275 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 120 g ciocolata amaruie
  • 2 linguri frisca lichida
  • Pentru umplutura:
  • 75 ml apa
  • 2 linguri miere
  • 40 g zahar
  • 60 g unt
  • 130 g lapte praf
  • nuca de cocos
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane de ciocolata cu nuca de cocos:

Umplutura:

In vasul inalt de la mixerul vertical punem apa fierbinte, mierea, zaharul si untul. Mixam pana se topeste zaharul si se omogenizeaza. Adaugam laptele praf si mixam pana totul devine o crema fina. Turnam crema intr-un castron si adaugam nuca de cocos pana ajungem la consistenta dorita.

Ciocolata o topim la microunde impreuna cu frisca lichida. Omogenizam apoi cu un penson aplicam in strat de ciocolata pe formele de silicon. Dam la congelator pentru cateva minute pana se intareste, apoi mai aplicam un strat si dam din nou la congelator. Repetam operatiunea ori de cate ori este necesar sa obtinem un strat grosut de ciocolata.

Umplem formele cu crema de cocos, apoi mai aplicam un strat de ciocolata. Eu am renuntat la ultima operatiune, am lasat bomboanele fara fund :)) ca deja eram pictata tota cu ciocolata si fii-mea la fel. :))

Se dau formele din nou la congelator pentru cateva minute, apoi se scot cu atentie bombonelele, pe care le vom pune pe hartiute speciale. De preferat ar fi sa se puna bombonelele direct pe hartiute, sa nu lasam amprente pe ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane de ciocolata cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Brazilian