Bomboane de pandispan

de anca_rm in Dulciuri, 20 Aug 2013 | 4754 vizualizari

 

Simplu si bun

 

INGREDIENTE

Pentru blatul de pandispan :

  • 6 oua
  • 6linguri zahar
  • 2 linguri apa
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • zahar vanilat
  • praf de sare
  • praf de copt

Alte ingrediente:

  • 1 pachet unt (200 gr)
  • esenta rom sau altceva
  • fulgi de nuca de cocos cam 100 gr

Optional: stafide, nuci , migdale, coaja de portocala confiata

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane de pandispan:

Blatul : 

Faina o cernem si o amestecam cu praful de copt si cacao. Pregatim o tava si pornim cuptorul .

Separam albusul de galbenus si il batem spuma tare cu zaharul si praful de sare , adaugam galbenusurile amestecand usor . Punem si faina amestecata cu praful de copt si cacao .

Turnam compozitia in tava si dam la cuptor pentru 20 minute , aproximativ (testul cu scobitoare  inainte de a scoate blatul este indicat ).

Lasam pandispanul sa se raceasca .

Cand este rece il maruntim intr-un castron , adaugam untul tinut la temperatura camerei , putina esenta de rom , alte ingrediente daca doriti(nuci , stafide etc ) si framantam bine , pana cand aluatul devine moale si se poate forma bilute . In caz de nevoie se poate adauga putina cafea, sirop de compot .

Formam bilute pe care le dam prin nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane de pandispan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Homemade Raffaello