Bomboane de post cu nuca de cocos

de Rocsi in Prajituri, 19 Dec 2012 | 9084 vizualizari

 

Sunt niste bomboane delicioase.Puteti sa le pregatiti in zile de post, cand aveti musafiri, acum de sarbatori si oricand...Le-am gasit pe blogul Laurei Adamache si din prima m-au incantat mai ales ca sunt de post, acum dupa ce le-am si pregatit mi-am dat seama ca merita facute oricand...Asa ca de sarbatori puteti pregati aceste bombonici dulci si scumpici...

 

INGREDIENTE

  • 220 gr nuca de cocos
  • 140 gr zahar
  • 50 gr cacao
  • 60 ml ulei
  • 70-80 ml apa
  • 10 alune
  • 1 lingurita esenta rom
  • 1 lingura coaja rasa de portocala
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane de post cu nuca de cocos:

Alunele le tocam cu un cutit. Intr-un bol punem 180 gr nuca de cocos, cacaoa, zaharul si alunele tocate. Amestecam usor cu o lingura, apoi adaugam uleiul si apa. Apa punem cate putin si tot amestecam cu mana compozitia, iar cand simtim noi compozitia la mana ca se pot forma bomboane nu mai puneti apa, mie 70 ml mi-a trebuit. La final am pus esenta de rom, coaja rasa de portocala, zaharul pudra cu pastai de vanilie si le-am incorporat cu mana.

Rupem bucatele mici, formam intre palme bomboanele, apoi le tavalim prin restul de nuca de cocos. Le punem intr-o cutie si le pastram la loc racoros. Din aceasta compozitie mi-au iesit 35 de bomboane.  Sa aveti pofta!!!

Sursa de inspiratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane de post cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (72)

Rocsi 1

23.12.2012, 12:35

Mena

Satisfyyourcravings 1

14.01.2013, 10:24

Îmi plac!

Rocsi 1

14.01.2013, 11:21

Ma bucur Mariana!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bilute de post tavalite in cocos