Bombonele cu cacao

de aziz in Dulciuri, 4 Noi 2010 | 6864 vizualizari

 

stiu ca se numesc intr-un fel nu stiu exact,reteta o am de la o doamna evreica nascuta in Romania la Bacau ,venita in Israel acum 50 de ani si care vb romaneste si corect pina acum

 

INGREDIENTE

  • 300 gr ciocolata neagra rasa
  • 3/4pahar smintina pentru frisca
  • 70 gr unt
  • coaja rasa de la o portocala(sau 2 linguri lapte de  cocos sau alune macinate tot 2 linguri)
  • cacao pentru inbracat bombonelele (sau cocos sau alune macinate)
  • se mai pune si 2 linguri coniac sau un lichior pe care il preferati
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bombonele cu cacao:

se topeste untul la microunde,se adauga ciocolata obtinem un sirop ;incalzim smintina pentru frisca pe aragaz dar nu o fierbem adaugam peste untul cu ciocolata amestecam bine se i-a de pe foc se pune coaja rasa de portocala sau lapte de cocos sau alune macinate si desigur lichiorul sau coniacul.compozitia nu este foarte legata asa ca o vom da la frigider cam 2 -3 ore .dupa care formam bilute cu mina sau cu o cupa pentru inchetata de marime mica,medie l-e rostogolim apoi prin cacao (daca gasiti o cacao olandeza este foarte fina si aromata)sau prin fulgi de cocos sau alune macinate sau chiar prin viermisori de ciocolata alba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bombonele cu cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasca umpluta cu ciocolata