Bors calugaresc de cartofi

de nadina73 in Ciorbe, 23 Noi 2010 | 7056 vizualizari

 

Un bors minunat ,pe care prima data l-am mancat la Manastire la Recea ,jud Mures.Un bors de cartofi cu mamaliguta...................... sincer ,nici nu va puteti inchipui ce gust gust minunat are acel bors

 

INGREDIENTE

  • 5-6 cartofi
  • 1,5 litri apa
  • sare
  • 2cuburi vegeta naturala pregatita in casa
  • 1 capatana usturoi
  • 1 litru de bors de casa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors calugaresc de cartofi:

Se curata cartofi si se taie cubulete. Se pun la fiert in apa cu sare si cuburile de vegeta naturala (daca nu aveti puneti putin delikat) se lasa sa fiarba la foc potirvit. Cand cartofii sant fierti se pune usturoiul pisat si borsul caldut(incalzit putin sau chiar dat un clocot inainte).

Se lasa sa mai dea 2-3 clocote si borsul e gata

La mamastire  la Recea ,jud Mures am mancat cu mamaliguta ...minunat,merita sa incercati

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors calugaresc de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Mihaela11_jo 1

23.11.2010, 22:11

Vegeta de casa, bors de casa! O delicatesa!
Si arata atat de apetisant

MotanLaOale 1

24.11.2010, 08:16

aziz 1

24.11.2010, 12:27

nadina sa ne fi invirti la la aceeasi minastire amindoua dar in zile diferite?tu cu ,,bors calugaresc,,eu cu ciorba de fasolica cu bureti si orez,,.......super tare

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu carne de porc