Bors cu costita de porc

de ianculubita in Ciorbe, 15 Iul 2013 | 17777 vizualizari

 

Incercati si reteta mea care este controversata chiar si de bucatari(l-am auzit pe H.Varlan) care nu sunt de acord cu rosiile daca acrim cu bors;nu stiu de ce acesti bucatari vor sa facem mancarea dupa gustul lor,mai avem si noi gusturi fratilor!!!!
Eu personal nu concep o mancare mai ales in timpul verii dar nu numai,fara rosii doar daca nu cere reteta.

 

INGREDIENTE

  • 500 g costita de porc
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei gras
  • 1 ardei iute
  • 1 telina mica
  • 500 g rosii
  • 2-3 frunze de varza
  • 2 cartofi
  • 1l bors
  • 1 leg patrunjel
  • 1 leg leustean
  • sare
  • 1lingurita cu zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors cu costita de porc:

Costita portionata, spalata, o punem in oala sa se opareasca pentru cateva minute. O scurgem, o spalam, o punem din nou la fiert cu apa rece, 1 lingurita cu sare si zahar. Daca se mai formeaza spuma o adunam ,iar cand incepe sa fiarba adaugam legumele taiate dupa preferinta, cubulete, bastonase sau date pe razatoare, ceapa si ardeiii taiate marunt. Lasam sa fiarba incet cu capac 30 minute. Adaugam cartofii taiati in sferturi sau cubulete mai mari, varza taiata suvite si patrunjelul. Dupa ce cartofii sunt fierti adaugam rosiile date la blender, dupa cateva minute borsul fiert in alt vas, condimentam dupa gust, adaugam leusteanul tocat marunt atunci cand incepe sa clocoteasca apoi oprim focul.

Servim borsul cald cu ardei iute.

TIPS-URI

1

puteti elimina varza,dar va garantez ca-i da un alt gust borsului

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors cu costita de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

ieri la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

ieri la 10:27

Brânză camembert cu struguri la cuptor - Aperitivul plin de savoare care te va cuceri

pe 08.10 la 08:21

Prăjitura Ora 12 - Un deliciu ciocolatos de zile mari

pe 07.10 la 11:00

Ostropel cu carne de porc și gogoșari - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 06.10 la 07:57

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]