Bors de curcan

de lucy2002 in Curcan, 5 Oct 2019 | 10859 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 copan de curcan
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 pastarnac
  • o bucata de telina
  • 1 ceapa
  • 1 ardei capia
  • 4 cartofi potriviti
  • sare
  • piper
  • tarhon verde
  • patrunjel verde
  • leustean verde
  • 4 litri de apa
  • smantana
  • 2 oua
  • 300 ml bors de putina
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de curcan:

Copanul curatat si spalat se pune la fiert in apa rece cu un pic de sare.

Cand incepe sa fiarba, se da la foc mic, spumuind din cand in cand. Cand carnea se desprinde de pe oase, o scoatem.

Curatam, spalam si tocam legumele ( ceapa, morcov, patrunjel, telina, ardeiul, cartofii i-am taiat in bucati mai marisoare) si le adaugam in zeama fiert.

Portionam carnea fiarta si eliminam cartilagiile lungi si taioase. Cand legumele sunt patrunse, adaugam bucatile de carne si lasam sa fiarba la foc domol. Dupa ce sunt fierte legumele, adaugam borsul fierbinte (care a fost fiert inainte), batem cele doua oua cu smantana, adaugam cu polonicul din zeama ferbinte din oala in fir subtire pana aducem la temperatura din oala, turnam aceasta aceasta in oala cu bors, amestecam, lasam sa dea in clocot. Oprim focul, adaugam verdeata tocata fin (patrunjelul, tarhonul si leustenul) si borsul este gata.

Va doresc pofta buna !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de curcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Melanzane alla parmigiana – Reteta simpla, rapida si plina de savoare

de vasimur 4

pe 29.08 la 16:08

Plăcinte daneze cu caise - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 29.08 la 13:57

Cheesecake cu Oreo - Rețeta delicioasă, fără coacere

pe 29.08 la 11:55

Tiramisu cu sticksuri de ciocolată - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 29.08 la 09:31

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ostropel de curcan in vas Zepter