Borş de lobodă cu leuştean

de madi_marin in Ciorbe, 29 Mar 2012 | 7062 vizualizari

 

E preferata mea în sezonul cald. Cel mai mult îmi place să o mănânc rece …..direct de la frigider. E atat de bună , acră şi răcoritoare…. Ador pe de altă parte leuşteanul proaspăt. Nu mă sfiesc să rup pe loc o frunză şi să o strivesc între degete, apoi să simt aroma inegalabilă care mă proiectează înapoi în timp….în perioada copilăriei când bunica mea pregătea cea mai bună ciorbă de fasole din lume. Şi nu oricum….ci cu leuştean!

 

INGREDIENTE

  • 6 legături de lobodă roşie
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 2 cartofi
  • 2 morcovi
  • 500 ml borş
  • tăiţei
  • sare
  • ulei
  • leuştean proaspăt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Borş de lobodă cu leuştean:

Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în ulei împreună cu morcovul dat pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se adaugă cartofii tăiaţi în cubuleţe şi apă şi se lasă să fiarbă.

Când cartofii sunt aproape fierţi se adugă loboda tocată, borşul clocotit, tăiţeii şi apă dacă mai este nevoie. Se mai lasă să fiarbă împreună câteva minute, apoi se potriveşte gustul cu sare.

Se stinge focul şi se adaugă leuşteanul tocat mărunt.

Se poate servi şi caldă şi rece, cu ceapă verde şi eventual smântână.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Borş de lobodă cu leuştean" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

pe 20.06 la 11:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bors de loboda cu sfecla rosie