Am muncit ceva pana am curatat si portionat "monstrul", dar a meritat, mai ales ca m-am ales si cu un castron de icre ...
Legumele ( ceapa, morcovul, ardeiul si telina ) le-am tocat la robot si le-am calit pe jumatate intr-o lingura cu ulei si o cescuta cu apa. Am adaugat apoi 3 litri cu apa , o lingura rasa de sare si am lasat la foc mic pana ce s-au fiert bine legumele. Am adaugat rosiile tocate marunt si am lasat sa clocoteasca, dupa care am turnat borsul fierbinte.
Punem in oala, cu grija, bucatile de cap de somn ( la mine au fost mai multe, intrucat capul a fost foarte mare ) si coada, lasam sa mai dea 3-4 clocote si oprim focul. Potrivim de sare si presaram leustean verde, tocat.
Servim fierbinte.
1
borsul se pune in ciorba fierbinte si inainte de adaugarea pestelui, pentru ca acesta sa nu se sfarme la fierbere.