Bors de somn

de Ina in Ciorbe, 6 Iul 2011 | 33188 vizualizari

 

Am muncit ceva pana am curatat si portionat "monstrul", dar a meritat, mai ales ca m-am ales si cu un castron de icre ...

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe
  • un morcov mare
  • o capatana telina
  • un ardei gras
  • o cutie cu rosii in bulion
  • capul si coada de la somn 
  • sare
  • 1 litru de bors 
  • leustean verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de somn:

Legumele ( ceapa, morcovul, ardeiul si telina ) le-am tocat la robot  si le-am calit pe jumatate intr-o lingura cu ulei si o cescuta cu apa. Am adaugat apoi 3 litri cu apa , o lingura rasa de sare si am lasat la foc mic pana ce s-au fiert bine legumele. Am adaugat rosiile tocate marunt si am lasat sa clocoteasca, dupa care am turnat borsul fierbinte.

 Punem in oala, cu grija, bucatile de cap de somn ( la mine au fost mai multe, intrucat capul a fost foarte mare )  si coada, lasam sa mai dea 3-4 clocote si oprim focul.  Potrivim de sare si  presaram leustean verde, tocat. 

 Servim fierbinte. 

TIPS-URI

1

borsul se pune in ciorba fierbinte si inainte de adaugarea pestelui, pentru ca acesta sa nu se sfarme la fierbere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de somn" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui si ficatei