Borş moldovenesc de găină

de ionix in Ciorbe, 28 Sep 2010 | 10946 vizualizari

 

de ce moldovenesc??? pt ca de acolo-i gaina... nu mai stiu exact din ce curte pt c-am primit multe, de prin mai multe curti :D :D uitasem sa postez reteta asta, e de acum vreo o luna :D:D

 

INGREDIENTE

  • o gaina mare si zdravana de la tara
  • 2-3 morcovi mari
  • 2 cepe mari
  • 1 ardei gras verde
  • 1 gogosar
  • 1 pastarnac
  • 1/2dintr-o telina micuta
  • circa 5 l de apa (nu va speriati, e carne destula :D)
  • 1 l de bors
  • 500 g de rosii prunisoare
  • o legatura de patrunjel
  • un pumn cu taitei de casa
  • sare si piper
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Borş moldovenesc de găină:

Dupa ce gaina a fost decapitata, i s-au smuls penele, am parlit-o, i-am taiat unghiile si alte alea, o spalam bine bine si o transam.

Intr-un ceaun mare punem niste apa si oparim gaina, impreuna cu o lingura cu zahar, iar apoi aruncam apa.

Punem apa necesara pentru ciorba, punem bucatile de gaina si lasam sa fiarba singurica un pic. Din cand in cand vom spumai ciorbita.

Intre timp pregatim legumele. dupa ce am spalat toate legumele efectuam urmatorii pasi: taiem cubulete ceapa, taiem cubulete morcovul, taiem cubulete ardeii grasi, patrunjelul il legam cu o ata, telina o taiem in 2-3 bucati mari, pastarnacul il taiem pe lung in 2-3 fasii.

Rosiile le punem intr-un bol separat, dupa ce le-am spalat, si le dam pe razatoare pe ochiurile mari.

Dupa ce am dat in cateva clocote gaina, circa o ora, adaugam legumele toate si patrunjelul...

Cand carnea este aproape fiarta, adaugam rosiile date pe razatoare si lasam sa dea intr-un clocot.

Intre timp fierbem borsul si-l punem fierbinte in ciorba, dupa etapa cu rosiile.

Dupa ce a dat iar intr-un clocot cu borsul, adaugam taiteii si dregem cu sare siper iar apoi mai lasam inca 5-6 minute.

Oprim focul si punem niste patrunjel proaspat tocat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Borş moldovenesc de găină" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bors de gaina