Borş ţărănesc de perişoare

de madi_marin in Ciorbe, 15 Aug 2012 | 7845 vizualizari

 

Poftiti la masa!

 

INGREDIENTE

  • Pentru perişoare:
  • 750 g carne tocată amestec porc şi vită
  • 1 ceapă
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat
  • mărar proaspăt
  • Pentru ciorbă:
  • 1 ceapă
  • 2 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 1 pătrunjel
  • 1 ţelină mică
  • 200 g mazăre congelată
  • 200 g fasole verde congelată
  • 2 cartofi
  • 1 l borş
  • 200 ml smântână pentru gătit
  • 2 linguri pastă de tomate
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Borş ţărănesc de perişoare:

Se curăţă legumele , se spală, apoi se toacă mărunt sau se rad pe răzătoarea cu ochiuri mari . Se pun la călit, fără cartofi, în puţin ulei, apoi se adaugă apă şi se lasă să fiarbă.

Carnea se amestecă cu ceapa tocată foarte mărunt, sare, piper, cimbru şi mărar tocat. Se omogenizează bine compoziţia şi se formează perişoare care se pun la fier peste legume.

Cand perişoarele sunt aproape gata se pun cartofii tăiaţi în cubuleţe şi se continuă fierberea.

După ce aproape au fiert şi cartofii se adaugă borşul clocotit, mazărea şi fasolea verde, pasta de tomate, sare, piper şi boia. Se lasă să mai fiarbă 10 minute, după care se stinge focul, se adaugă smântâna şi leuşteanul tocat.

Se serveşte cu ceapă sau ardei iute.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Borş ţărănesc de perişoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare