Bors taranesc din coada de vita

de Ksenya in Ciorbe, 10 Mai 2018 | 7148 vizualizari

 

Reteta de fata este una veche romaneasca pe care am gasit-o in cartea maestrului bucatar, Ion Radu "Preparate de arta culinara".
Mie mi-a placut mult asa ca am gasit de cuviinta sa v-o impart si voua.

 

INGREDIENTE

  • 900 g coada de vita
  • 350 g rosii (eu am avut la borcan)
  • zarzavat de supa
  • 1/2 varza mica
  • sare
  • piper
  • 3 linguri smantana
  • 1 lingura patrunjel
  • 1/2 bors
  • 3 litri apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors taranesc din coada de vita:

Carnea taiata bucati egale, se fierbe in 3 litri apa cu sare. Pe parcurs se spumeaza, apoi se pune zarzavatul taiat cuburi sau julien.

Cand carnea este aprope fiarta, se adauga varza taiata fideluta, se mai lasa la fiert 15 minute, apoi se pun rosiile curatate de pielita si taiate, apoi borsul se mai fierbe 10 minute.

La sfarsit se potriveste de sare si piper.

Se serveste cu patrunjel tocat si smantana cine mai doreste. Bineinteles cu ardei iute.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Nu adaugati bosul si rosiile inainte de a fi varza fiarta, riscati ca varza sa ramana tare.

2

Fierbeti borsul inainte, separat intr-o oala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors taranesc din coada de vita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu prune - Rețeta simplă și delicioasă

pe 16.09 la 07:30

Ghiveci de legume cu cârnați afumați - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 15.09 la 08:23

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane - Reteta savuroasa cu fructe

de oanapl 8

pe 14.09 la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole boabe cu leurda