Branza Praidalion

de Constelatialeu in Aperitive / Garnituri, 18 Ian 2019 | 3066 vizualizari

 

Se cam stransese prin frigider bucati de branza, mai mici, mai mari, mai tari, mai strambe....si aveam si-o sticla de ulei de masline cica extravirgin ( nu prea stiu eu cum e treaba cu extravirgin, virgin imi aduc aminte vag :))))))))))))), o primisem de la cineva care se duce ''la soping la Milano''.....si ce era si mai important ( pentru mine, nu pentru cititori ) adusese Misulica ( cine n-o cunoaste ghinion, nu stie ce a pierdut si ce om vesel este) la petrecerea aia in pijamale de la Paltinis niste branzeturi la borcan ,alea mi-au ramas lipite-n memorie si acum le-am dezlipit de acolo si-am facut cum m-a dus pe mine neuronul, abia astept sa desfac borcanul ala......

 

INGREDIENTE

  • Cantitatile nu-s batute-n cui, poti sa jonglezi cu ele
  • 520 g branza de oaie ( cica oi de la Sibiu ) tare, branza nu oaia
  • 750 ml ulei de masline extravirgin
  • 10 rosii cherry
  • 1/2 ardei capia rosu
  • 6-7 buc,ceapa rosie foarte mici
  • masline naturale, nu le-am numarat
  • 2 capatani de usturoi ( capatani din alea mai delicate)
  • rozmarin uscat sau proaspat, de care aveti
  • piper boabe multicolor
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branza Praidalion:

Mai intai am adunat branza din frigider si am taiat-o in bucatele mici , am curatat cepa, usturoiul, am taiat ardeiul bucatele mici. Apoi am luat un borcan ( unul ca un butoias asa) si am inceput sa asez in straturi, rosii, branza, masline, ceapa, usturoi, rozmarin, piper, pana am umplut borcanul apoi am turnat uleiul de masline ( mi-a intrat toata sticla de ulei de 750 ml). Acum fiecare hotaraste in ce fel de borcan pune si in functie de cantitatile de ingrediente pe care le are. Am pus capacul la borcan si am depozitat in camara la loc racoros si asteapta cuminte ( cca 2 sapatamani) pana la Praidalion ( adica Revelionul pe stil bucataresc). Sa mancam cu fofta ...zic eu..altii habar nu am ce zic....dar voi afla.....:D

Daca ti-a placut reteta noastra "Branza Praidalion" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

dantes 1

25.01.2019, 09:53

Buna!

Panacris 1

17.02.2019, 13:13

Minunată a fost! Acum că s-a terminat, mai vor şi Zmeii!

Bucataras Diana 1

17.02.2019, 13:33

Intr-adevar foarte buna. A fost apreciata si de musafirii nostrii.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu ierburi aromate la cuptor