Branzoaice

de Lau in Dulciuri, 19 Ian 2012 | 5731 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 1 cub de drojdie (50 g)
  • 100 g unt topit si racit
  • 200 ml lapte caldut
  • 3 linguri de smantana
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • un praf de sare
  • zahar vanilat
  • UMPLUTURA
  • 500 g ricotta
  • 1 ou
  • 200 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 1 lingura faina
  • UNS
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoaice:

Se face maiaua, amestecam drojdia cu putin lapte caldut si 1 lingurita zahar, 1 lingurita faina, amestecam si lasam la dospit pana face basicute (10-15 minute). Adaugam si restul ingredientelor (daca mai este nevoie adaugam faina sau lapte) framantam pana nu se mai lipeste de maini. Acoperim si lasam intr-un loc calduros, pana isi dubleaza volumul.

Amestecam ingredientele pentru umplutura si dam la rece.

Pe masa infainata intindem aluatul, taiem patratele si punem cate o lingura de branza in mijloc, impaturim ca un plic si asezam in tava tapetata cu hartie de copt (repetam pana terminam).

Desfacem galbenusurile cu laptele si zaharul dupa care ungem placintele, dam la cuptorul incalzit pana se rumenesc frumos.

Le lasam sa se raceasca in tava dupa care le pudram cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Coronita crocanta cu urda dulce si sos de iaurt cu fructe de padure