Branzoaice

de Constelatialeu in Dulciuri, 29 Oct 2014 | 15220 vizualizari

 

Eu poftesc si nu sariti cu idei ca nu e cazul....din cauza de patiserie aflata peste drum de blocul meu si de mirosuri de-ti vine sa mananci si asfalt.....uite ca m-am pus sa fac branzoaice ca sa-mi fac damblaua....una fierbinte am mancat-o in scurt,ca asa-mi place,sa fie fierbinte....gata cu gargara sa trecem la scris...

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • cca 600 g faina de cozonac Baneasa
  • coaja de lamaie si portocala
  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 250 ml lapte caldut
  • 4 linguri apa minerala calduta
  • 3 linguri smantana grasa
  • 1/2 lingurita sare
  • 50 ml ulei
  • 1 plic de drojdie uscata 7 g
  • 1 lingurita de zahar
  • 50 g stafide
  • Umplutura
  • 500 g branza dulce mai grasa
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 6 linguri zahar
  • 1 lingura gris
  • 100 g stafide
  • Pentru uns
  • 1 galbenus amestecat cu o lingura de lapte.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoaice:

Aluat : Punem drojdia intr-un castronel,adaugam lingurita de zahar si apa minerala calduta,omogenizam si lasam sa creasca.Separat amestecam  500 g faina cu sarea si zaharul si radem coaja de la o lamaie si-o  portocala .Facem o adancitura in mijlocul fainii,adaugam galbenusurile,smantana,25 ml ulei si amestecam turnand laptele caldut.Adaugam si 50 g stafide si omogenizam.Pe planseta de lucru punem restul de 100 g faina,rasturnam aluatul din castron,adaugam si restul de 25 ml ulei si framantam un aluat moale dar nelipicios.Il punem din nou in castron ,acoperim castronul cu un servet si lasam sa creasca mai mult de o ora.

Umplutura :

Branza dulce o amestecam cu zaharul,sarea,ouale,grisul si stafidele,omogenizand bine compozitia.

Dupa ce a crescut aluatul,il impartim in 12 bile egale si din fiecare bila intindem un patrat,peste care punem umplutura,intindem pe toata suprafata si apoi unim colturile,doua cate doua.Asezam fiecare branzoaica formata,in tava tapetata cu hartie de copt,ungem cu galbenus de ou amestecat cu lapte si mai lasam s acreasca cca 20 min.Apoi bagam tava la cuptorul preincalzit cca 30-35 min,pana incep sa se rumeneasca frumos.

Se scot si se pudreaza cu zahar.Binenteles se mananca...eu le mananc fierbinti,dar sunt bune si reci.

TIPS-URI

1

sub tava cu branzoaice,punem o cratita cu apa,sa nu se arda pe fund.

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Placinte din aluat dospit cu branza