Branzoici

de lacrimioara in Dulciuri, 17 Feb 2011 | 10847 vizualizari

 

sant super pufoase. am preparat reteta de brinzoaice inspirindu-ma de pe blogu amaliei si i multumesc

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina,
  • 250 ml lapte
  • 150 gr unt
  • 2 oua,
  • 50 grame drojdie,
  • 5 linguri zahar,
  • 2 plicuri de zahar vanilat,
  • un praf sare.
  • Umplutura:
  • coaja rasa de la o lamaie,
  • 1/2 kg branza vaca dulce,
  • stafide,
  • zahar dupa gust,
  • 2 oua.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoici:

Se freaca drojdia cu putin zahar,pana se lichefiaza apoi se adauga 60 ml lapte caldut.Separat se incalzeste si restul de lapte, dar nu fierbinte, si se adauga untul sa se topeasca, precum  si zaharul vanilat. Punem si sarea, iar apoi il punem peste faina adaugind si drojdia si framantam pana se desprinde de margini.

lasam la dospit 45 minute la loc caldut .

Luam jumatate din aluat si il intindem  foaie si il taiem in 6  dupa care fiecare parte o luam pe rand  si o mai intindem putin la un capat taiem fasii ca in poza. Punem  umplutura de branza care am facut-o asa:se amesteca branza cu zaharul, ouale,stafidele si coaja de lamaie  rulam cu partea netaiata spre partea taiata si cea taiata vine deasupra,mai lasam in tava 15 minute dupa care le ungem cu  galbenus de ou cu putin lapte si dam la copt cam 20 minute la 180 grade pana se rumenesc  dupa ce se racesc putin le pudram cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

ieri la 08:48

Cornulețe cu alune de pădure, cremă de fistic și ciocolată - Fragede și delicioase

pe 08.12 la 10:44

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

pe 06.12 la 10:09

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]