Brioche cu crema de patiserie

de Lau in Dulciuri, 14 Mai 2015 | 3731 vizualizari

 

M-am inspirat de la Ligia

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 400 g faina
  • 2 oua
  • 100 g unt
  • 50 g zahar
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 100 ml lapte
  • Crema de patiserie
  • 300 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura amidon
  • 1 plic zahar vanilat
  • 6 linguri zahar
  • Garnitura
  • 100 g ciocolata
  • 1 ou
  • zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brioche cu crema de patiserie:

Aluatul-intr-un bol adaugam faina, sarea, zaharul,facem o gaura in mijloc adaugam drojdia dizolvata cu putin lapte, ouale batute, untul topit si racit, laptele. Incepem sa framantam un aluat omogen. Acoperim si lasam la dospit 1 ora.

Intre timp pregatim crema-intr-o cratita adaugam laptele, galbenusurile, amidonul, zaharul vanilat, zaharul, amestecam si punem pe foc pana ce se ingroasa ca o budinca, amestecand continuu.

Intindem aluatul pe masa infainata in forma dreptunghiulara, se ungem cu crema si deasupra punem ciocolata, rulam cu grija si taiem rulouri de cca 5-7 cm.

Asezam bucatile in tava tapetata cu faina, lasam sa se odihneasca 30 min dupa care le ungem cu oul batut si dam la cuptorul incalzit pana ce se rumeste frumos.

Le pudram cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Brioche cu crema de patiserie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu ciocolata si nuca de cocos