Brioșe cu fulgi de ciocolată

de elucubratiiculinare in Prajituri, 31 Oct 2012 | 4501 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 ouă,
  • 100 g zahăr,
  • 100 g unt,
  • 200 g făină,
  • 1 lingură praf de copt (5 g),
  • 1 vârf cuțit de bicarbonat de sodiu,
  • 1 linguriță esență vanilie,
  • 50 g fulgi de ciocolată.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brioșe cu fulgi de ciocolată:

Într-un castron cernem făina cu praful de copt și bicarbonatul de sodiu. Untul se pune într-o crăticioară pe foc mic să se topească, apoi se lasă un pic la răcit. Se bat bine cele 2 ouă cu zahărul până obținem o cremă. Adăugăm untul topit și amestecăm bine. Adăugăm esența de vanilie. Adăugăm făina și amestecăm ușor cu o lingură până la omogenizare. Adăugăm fulgii de ciocolată și amestecăm bine.

Compoziția se pune în 12 hârtiuțe speciale de brioșe și se dau la cuptor pentru 25 minute la 180 grade C (cuptor preîncălzit la 190 grade C).

Se lasă la răcit, după care se pudrează cu zahăr sau se ornează cu glazura preferată.

Daca ti-a placut reteta noastra "Brioșe cu fulgi de ciocolată" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu iaurt și nectarine - Desertul rapid și delicios

ieri la 09:25

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

pe 26.08 la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

pe 26.08 la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cupcakes cu zmeură