Briosa "buclata"

de Catalina L in Dulciuri, 5 Sep 2015 | 3512 vizualizari

 

Simplu de facut si de mare efect....
Reteta originala era numai cu Nutella, dar o puteti face cu dulceata, miere, magiun ...
Eu am făcut-o cu miere și cu Nutella.... a iesit delicioasa

 

INGREDIENTE

  • 14 cl de lapte cald
  • 350gr de faina
  • 3 linguri de zahăr
  • 1 pachet de zahăr vanilat
  • 1 pachetel de drojdie uscata
  • 2 galbenusuri de ou
  • 80g unt moale
  • sare
  • miere de albine, Nuttela
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briosa "buclata":

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina.
Lasam sa-si dubleze volumul .

In bolul Kitchenaid punem faina, maiaua, zaharul, galbenusurile, sarea si zaharul vanilat- amestecati la viteza 2.

Adaugam laptele treptat si continuam sa amestecam. La final adaugam untul moale si amestecam cca 10-15 minute- la viteza 3-4.  Acoperiti cu un prosop si lasati la dospit 2 -3 ore într-un loc cald.  

Dacă nu aveți un robot Kitchenaid: 

In castronul unde formam aluatul punem faina, maiaua, zaharul, oul, sarea si zaharul vanilat. Amestecati si incorporati laptele ramas. La final adaugam untul moale si framantam cca 10-15 minute. 
Acoperiti cu un prosop si lasati la dospit 2 -3 ore într-un loc cald.   Făinăm suprafața de lucru și intindem aluatul intr-o foaie nu prea fina.
Se taie cercuri de diametru de 8 cm. Ungem fiecare cerc cu Nutella (sau miere).
Suprapunem un pic trei cercuri si le rulam. Ruloul obtinut il taiem in 2 pentru a obtine 2 flori. Repetam pana terminam aluatul.
Florile obtinute le punem in tava unsa lasand un pic de distanta intre ele.
Mi-au ramas 6 flori- le-al pus in forme de muffins.
Lasam sa creasca 1 h.  

Incalziti cuptorul la 180 ° C. Ungeti florile cu un pic de lapte cu zahar.
Coaceți timp de aproximativ 25 de minute. Briosele in formele de muffins trebuie scoase inainte.
Lasa sa se raceasca. Se scoate din forma si se presara cu zahar pudra.

Pofta Buna !!!!!

TIPS-URI

1

o puteti face cu dulceata, miere, magiun, miere, Nutella etc

Daca ti-a placut reteta noastra "Briosa "buclata"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]