Briose aperitiv

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 1 Iun 2014 | 16984 vizualizari

 

buna dimineata! Micul dejun este servit.....

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 300 gr faina alba
  • Sare si piper dupa gust
  • 1/2 pachetel drojdie proaspata
  • 2-3 linguri de ulei
  • cca 150 ml apa calduta
  • putin zahar
  • seminte de mac
  • seminte de in

Umplutura+ topping:

  • branza telemea, cca 300 gr.
  • masline verzi feliate (150 gr.)
  • pasta de tomate, cateva linguri
  • 6 oua intregi
  • putin piper
  • marar verde

//

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose aperitiv:

Amestecam drojdia cu sarea si zaharul, adaugam semintele de in si de mac.

Punem apa calduta peste drojdia lichefiata, apoi faina si framantam un aluat elastic in care picuram din cand in cand putin ulei.

Lasam aluatul la dospit cca 30 min, apoi il intindem pe masa infainata de lucru si il intindem in foaie subtire.

Decupam cercuri din aluat, le asezam in forme din silicon de briose.

Ungem aluatul cu pasta de tomate in strat subtire, punem apoi branza data pe razatoare, masline verzi si in fiecare forma de briosa punem cate 2 linguri de ou batut in care am amestecat 1/2 legatura de marar verde tocat.

Dam tava cu briose la copt in cuptorul preincalzit la temperatura moderata (180 grade) pana se rumenesc frumos.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

se pot servi atat calde, cat si reci

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

ieri la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tartă cu pui şi smântână