Briose cu ananas si cirese confiate

de CozonaculDolofan in Dulciuri, 10 Mar 2016 | 3307 vizualizari

 

O reteta la care trebuie sa te uiti de-andoaselea daca vrei sa-i vezi adevarata frumusete. E o reteta de briose in care ananasul si ciresele confiate par a face casa buna impreuna. 

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 150 gr unt
  • 250 gr faina
  • ½ cana de lapte
  • 2 oua
  • 150 gr zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 pastaie de vanilie
  • Umplutura
  • 50 gr unt
  • 6 rondele de ananas din compot
  • 6 cirese confiate
  • 12 linguri zahar brun
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu ananas si cirese confiate:

1.      Intr-o tava de copt briose (cu 12 compartimente) punem cate un varf de unt in fiecare compartiment. Peste ele se adauga cate o lingura de zahar brun. Se baga tava la cuptor pt 10-15 minute pentru caramelizare.

2.      Intre timp pregatim ananasul si ciresele. Ananasul se taie in 4, ciresele in 2. Acestea se dispun in compartimente ca si cum ar forma un fluture.

 

Aluatul

3.      Se topesc 150g de unt, peste adaugam jumatatea de cana de lapte si amestecul il punem deoparte, la racit.

4.      Intr-un bol separat batem cele 2 oua si amestecam cu cele 150 gr zahar si miezul extras din pastaia de vanilie.  

5.      Intr-un vas mai mare amestecam faina, sarea, praful de copt. Incorporam untul topit si laptele, iar treptat se adauga si amestecul obtinut din oua, zahar, vanilie.

6.      Distribuim aluatul in mod egal peste ananasul si ciresele frumos ordonate in compartimente si apoi bagam la cuptor tava, la 180 de grade.

7.      Dupa coacere scoatem tava din cuptor si lasam la racit, la temperature camerei. Numai dupa aceea putem vedea adevarata fata a brioselor noastre.

 

Finalul este unul apoteotic, doar atunci cand incepeti sa le savurati.

 

Pofta buna sa aveti!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu ananas si cirese confiate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

mirela0911 1

11.03.2016, 19:47

Delicioase!

Ina 1

23.03.2016, 19:35

MVMih 1

03.05.2016, 09:54

Buna dimineata. M-am uitat "de-andoaselea " asa cum ai spus si... brioshica preparata de tine e buna tare "si fe fatza si pe dos". Spor in toate. O zi buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gris cu lapte