Briose cu cacao

de miremirc in Prajituri, 6 Mar 2012 | 5905 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua mari
  • 140 g faina
  • 100 g unt
  • 100 ml lapte
  • 15 ml rom
  • 1 lgt cu varf praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • 1 lgt cu varf cacao
  • 1 lingura gem din coji de portocale
  • Glazura : (optional)
  • 70 g ciocolata alba
  • 1 lgt ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu cacao:

Intr-un bol mixam albusurile cu praful de sare, spuma tare, adaugam zaharul cu zaharul vanilat bourbon, apoi rom-ul . Galbenusurile le adaugam pe rand, untul topit si racit, laptele, gemul din coji de portocale, si faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao.

Compozitia obtinuta o asezam in formele de briose si dam la cuptor pentru circa 20 de minute. Facem testul cu scobitoarea.

Glazura : punem ciocolata si uleiul intr-o punga pe care o tinem in apa fiarta 3-4 minute. Scoatem punguta cu ciocolata din apa si o lasam sa se racoreasca putin, avand grija sa nu se intareasca . Taiem un colt mic la punga . Briosele le scoatem din hartia in care s-au copt dupa ce s-au racit complet si le asezam in altele curate.

Formam dungulite peste briose, fiecare cum doreste sau le putem lasa simple.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose daneze