Briose cu capsuni

de Merisor in Prajituri, 2 Iun 2015 | 5335 vizualizari

 

S-au ieftinit capsunile si am zis sa profit la maxim de ele, asa ca am preparat, printre altele si niste briose cu aroma de vanilie si capsuni.
Au iesit tare bune, aromate si usor umede la interior, datorita capsunilor care si-au imprastiat sucul prin aluat.
Baietii mei mi-au trasat sarcini precise, sa le repet a doua zi, pentru ca nu s-au saturat :)

 

INGREDIENTE

  • 4 oua mari, de tara
  • 175 g zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 200 g unt
  • 200 ml lapte
  • 400 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • capsuni 1/briosa
  • Pentru decor:
  • 250 ml frisca lichida
  • capsuni
Portii: 19
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu capsuni:

Mai intai aducem toate ingredientele pe masa de lucru si le pregatim.

Rasnim zaharul impreuna cu zaharul vanilat, ca se lucreaza mai rapid cu el pudra si in plus se aromatizeaza tot.

Spalam capsunile si le scurgem bine.

Topim untul si il lasam sa se raceasca usor.

Cernem faina impreuna cu praful de copt.

Spargem cele patru oua intr-un bol, presaram sare pe ele, apoi adaugam zaharul si le mixam energic pana devin spumoase.

Adaugam untul si mixam in continuare, apoi laptele, esenta de vanilie si faina.

Mixam pana cand se omogenizeaza bine compozitia, apoi o lasam la odihnit 5 minute.

Asezam formele de briose in tava.

Punem cate o lingura de compozitie in formele de briose, asezam cate o capsuna la mijloc, apoi o acoperim cu aluat.

Deci eu am pus cate doua linguri de aluat intr-o forma de briosa si am umplut ceva mai mult de 3/4 din capacitatea formei.

Dam tava la cuptorul preincalzit cu 5 minute inainte si coacem briosele pentru 35 de minute la 175 grade.

Pentru decor, mixam frisca bine si cu ajutorul unui posh, ornam briosele, dupa ce s-au racit, apoi asezam deasupra, cate o capsuna intreaga sau feliata.

 

TIPS-URI

1

Aluatul trebuie sa fie unul mai gros decat cel de chec sau pandispan, pentru ca, avand capsuna la mijloc, aceasta prin tratamentul termic isi imprastie sucul in interior si il mai dilueaza putin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

ieri la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cu crema de capsuni