Cea mai simpla reteta de briose.
Intr-un castron, amestecam faina, sarea, praful de copt, cacaoa si zaharul. Adaugam oul batut, uleiul si la sfarsit laptele. Ciocolata o faramitam si adaugam in compozitie.
Pregatim forme de briose prevazute cu hartii, turnam cate doua linguri de compozitie in fiecare forma. Dam la cuptorul preincins pentru 30 - 35 minute.
Intre timp, topim ciocolata neagra pe baie de aburi. Lasam un pic sa se raceasca si o mixam cu branza mascarpone. Iese o crema delicioasa, consistenta si fina.
Dupa ce s-au copt, scoatem briosele, le lasam sa se raceasca de tot. Le ornam cu crema de ciocolata si le dam un pic la frigider.
Le putem servi atat la o cafea cat si la un ceai.
1
ingredientele costa aproximativ 20 lei.
2
se pot condimenta cu vanilie, scortisoara, etc.
3
in compozitia cremei se poate adauga lichior de cirese sau coniac.
4
putem inlocui uleiul cu unt topit