Briose cu ciocolata si fructe de merisor

de Bucataras Medi in Dulciuri, 25 Sep 2010 | 6617 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 20 linguri zahar
  • 20 linguri faina
  • 16 linguri ulei
  • 16 linguri lapte
  • 1 praf de copt
  • zeama de lamaie
  • 100 g ciocolata neagra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingura  brandy
  • o mana fructe de merisor
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu ciocolata si fructe de merisor:

Punem la inmuiat fructele de merisor intr-un vas cu apa calduta in care am pus o lingurita de brandy.

Rupem ciocolata bucati, o punem intr-o craticioara si lasam sa se topeasca.Lasam apoi sa se raceasca.

Intr-un vas amestecam faina cu praful de copt dizolvat in zeama de lamaie si adaugam zaharul si zaharul vanilat.Ouale le batem bine si apoi adaugam usor uleiul ca la maioneza dupa care turnam peste faina si amestecam bine.Adaugam treptat   laptele   si mai apoi ciocolata topita  mixand bine pentru o omogenizare completa.La final adaugam fructele de merisor scurse si uscate intr-un prosop de bucatarie.Amestecam bine.In tava de briose punem formele de hartie si umplem cu compozitia de mai sus putin peste jumatate din forma.Dam la cuptor pentru circa 20-25 min.Dupa ce se scoate tava din cuptor, briosele se lasa sa se raceasca cateva minute apoi se scot din forma, se lasa sa se raceasca si apoi...........pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu ciocolata si fructe de merisor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Sylvia 1

28.09.2010, 18:44

Medi draga ti-am complimentat deja briosele am trecut sa te compliementez si pe tine, tare imi place poza asta arat super in ea si o data si o data tot beau eu o cafea cu tine

nadina73 1

29.09.2010, 00:20

vaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii5f

gaby_gabytza 1

26.08.2011, 17:08

un deliciu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Eclere