Briose cu coniac

de Brindusa in Prajituri, 5 Dec 2010 | 5144 vizualizari

 

Aceasta e o prajitura din caietul mamei. Ea o face sub forma de chec, dar si ca briose a fost la fel de gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 300 g zahar pudra 
  • 300 g faina 
  • 250 g unt 
  • 4 oua (albusuri spuma) 
  • 3  linguri coniac de buna calitate
  •  1 lingura esenta de vanilie

Peltea de gutui pentru glazurare

Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu coniac:

1. Amesteca zaharul cu untul moale, taiat cubulete, pana cand zaharul se topeste.

2. Adauga galbenusurile unul cate unul, amestecand dupa fiecare,

3.Adauga coniacul si esenta de vanilie. Amesteca.

4. Adauga faina. Amesteca bine. Toate operatiunile de pana acum pot fi facute cu mixerul.

5. Adauga albusurile. Cu o spatula incorporeaza-le usor, amestecand de jos in sus si invartind mereu castronul, ca sa nu se piarda din volum. 

6. Pune cate o lingura din compozitie in fiecare hartie de briosa in tavile speciale. Coace 15- 20 minute la 170 C (in cuptorul incalzit).

7. Briosele nu trebuie sa se coloreze prea tare in cuptor, ele sunt mai deschise la culoare. Unge-le cu peltea de gutui (sau alta dulceata care iti place)

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu coniac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Brindusa 1

05.12.2010, 21:53

Frumusele, asae. Dar si bune.

MotanLaOale 1

06.12.2010, 12:09

alcoolice bune

Brindusa 1

06.12.2010, 22:15

motanule,

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

pe 24.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu prune si afine