Am facut aceste briose (umede si pufoase) special pentru aceasta zi. Din pacate, colorantul nu a redat exact culorile steagului, dar eu zic ca au iesit simpatice.
La multi ani, Romania!
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se ung formele de silicon cu unt.
Se mixeaza untul cu zaharul pana cand compozitia devine cremoasa. Se incorporeaza esenta de vanilie si ouale, unul cate unul. Se adauga faina, praful de copt, sarea si laptele batut si se omogenizeaza cu ajutorul unei spatule de silicon.
In formele pentru briose se pune cate o lingurita de aluat, apoi cate una de dulceata, iar la final cate una de aluat si se introduc la cuptor pana cand se rumenesc frumos. Se lasa sa se raceasca.
Se bate frisca, se imparte in 3 si se coloreaza cu colorantul, apoi se orneaza briosele cu ajutorul unui posh.
1
Este bine sa aveti o dulceata mai tare. A mea a fost cam lichida si s-a lasat in josul aluatului.