briose cu gem

de gaby_duceag in Dulciuri, 18 Dec 2009 | 6320 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 7 linguri ulei
  • 200 g iaurt / lapte batut / sana
  • 350 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 80 g zahar
  • virf de cutit sare
  • 12 lingurite gem
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA briose cu gem:

Se amesteca ouale, uleiul si iaurtul, iar separat se amesteca faina, praful de copt, zaharul si sarea. Se adauga in compozitia lichida si se amesteca usor, pina la omogenizarea completa; Formele de briose se ung cu unt sau se pun forme de hirtie in fiecare, se umplu pe jumatate cu aluat, apoi se face cite o adincitura cu o lingurita umezita, se pune gemul si se adauga restul de aluat;  Se coc in cuptorul preincalzit, la foc mediu timp de 25-30 minute sau pina se rumenesc; Se racesc 10 minute in forme, apoi se scot pe un platou 

sursa : gastronomie.ele.ro

Daca ti-a placut reteta noastra "briose cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

Bucataras Dragos 1

21.12.2009, 01:20

Adinuta ai pierdut niste dezbateri culinare virtuale incredibile in care ne exprimam punctul de vedere asupra gastronomiei

Adinuta 1

21.12.2009, 01:45

dada, am vazut despre poale-n cap... adica-n brau, nu? umplute cu branza si stat la colt cu burta plina?

ionix 1

21.12.2009, 21:44

ce-as manca niste poale-n brau... o s-o sun pe bunica sa-mi dea reteta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasca cu smintina si brinza