Briose cu mac

de Miha in Dulciuri, 22 Iun 2010 | 5772 vizualizari

 

Cu dedicatie speciala pentru Vlad al Nataliei, care astazi a implinit 6 anisori. Poate candva vom reusi sa ajungem si noi la petrecere. :)) La multi ani, pui mic!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 100 g smantana
  • 50 g unt
  • 50 ml lapte
  • 1 lingura mac
  • 1 praf de copt
  • 200 g faina
  • Pentru decor:
  • 200 ml frisca
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu mac:

50 g zahar se caramelizeaza, apoi se "stinge" cu lapte caldut. Se adauga macul, se pune din nou pe foc si se dau cateva clocote. Se da deoparte si se lasa la racit, pana se topeste caramelul.

Ouale se mixeaza foarte bine cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga restul de zahar.  Punem  untul topit, apoi smantana. Se omogenizeaza, apoi se incorporeaza laptele cu caramel si mac, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Se va obtine o compozitie ca de chec, de consistenta unei smantani groase.

Se pune compozitia in forme si se dau la cuptor la foc mediu, in jur de 25 de minute, pana se rumenesc.

Se orneaza cu frisca batuta si bombonele colorate pentru decor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

eclerash 1

23.06.2010, 14:13

la multi ani!sunt impresionante!felicitari!

Natalia 1

23.06.2010, 17:25

Va multumesc frumos, sinteti niste dragute!

Sylvia 1

24.06.2010, 13:40

La multi ani si de la noi ! Superb arata !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

ieri la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta desert de Florii, trio mousse