Briose cu migdale, fara zahar

de Steffy in Mancare copii, 23 Apr 2015 | 4843 vizualizari

 

O noua reteta probata pe fetita mea de 13 luni....ea a gustat, noi le-am mancat pe nerasuflate.

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt Napolact 65 % grasime
  • 2 oua mari de tara
  • o banana mare, foarte coapta
  • 2 linguri cu varf de karob (pudra de roscove)
  • 70 g faina de ovaz
  • 50 g migdale macinate
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu migdale, fara zahar:

Untul trebuie sa fie la temperatura camerei, sa poata fi mixat.

Dam drumul la cuptor si pregatim formele de briose, pe care le ungem cu unt. Eu am niste forme mari, nu sunt ca briosele clasice, micute. De aceea au iesit doar 5 briose uriase.

Mixam ingredientele, adaugandu-le pe rand, pana se face o compozitie omogena. 

Punem compozitia in forme si dam la cuptor pentru 20 minute. (5 minute focul tare, 15 minute lasam la foc mic).

Facem testul cu scobitoarea, le lasam sa se raceasca, apoi sunt numai bune de mancat.

Sa aveti succes la pitici cu briosele mici! :)

 

TIPS-URI

1

Pudra de roscove poate fi inlocuita cu 100 g zahar brun. Pentru a avea aceeasi culoare, adaugam o lingura de cacao neagra.

2

Faina de ovaz o puteti inlocui cu orice alta faina doriti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu migdale, fara zahar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

pe 18.07 la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

pe 18.07 la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

pe 18.07 la 08:26

Vinete cu brânză la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 18.07 la 08:22

Șnițele crocante din dovlecei - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 17.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Banane cu piure de castane