Briose cu portocale

de simona72 in Prajituri, 1 Dec 2014 | 4576 vizualizari

 

A venit iarna si mi s-a facut dor de parfumul si aroma portocalelor...asa ca am facut aceste briose pentru cafeaua sau ceaiul de dimineata...

 

INGREDIENTE

  • 130 gr unt
  • 1 praf de sare
  • 130 gr zahar
  • 4 oua
  • coaja si sucul de la 2 portocale(aproximativ 100 ml suc proaspat)
  • 100 gr lapte batut
  • 100 gr iaurt grecesc
  • 300 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • pentru sirop:
  • 50 ml apa
  • 50 ml suc proaspat de portocale
  • 1 lingura zahar
  • pentru ornat:
  • fulgi de ciocolata(optional)
  • 100 gr branza dulce(de la Lidl)
  • 2 linguri miere
  • 50 ml suc proaspat de portocale
  • 2-3 picaturi esenta de portocale
  • coaja rasa de portocale
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu portocale:

Mixam untul cu praful de sare si zaharul pana se topeste zaharul. Se adauga pe rand cate un ou, mixand dupa fiecare ou pana se incorporeaza bine cu untul. La ultimul ou se adauga si coaja rasa de portocala. Se amesteca faina cu praful de copt. Se amesteca laptele batut cu iaurtul grecesc. Astfel ingredientele pregatite, se  adauga treptat la mixtura de unt si oua cate 2 linguri de faina, 2 linguri iaurt si 2 linguri de suc de portocale. Se mixeaza la viteza mica la inceput apoi la viteza mai mare pana la incorporarea completa a ingredientelor. Procedam la fel pana terminam de incorporat toate ingredientele. Ne rezulta un aluat cremos care are consistenta de budinca. Se pune hartie de briose in gaurile tavii de briose si se umple pe treisfert cu aluat. Se da tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 15 minute si se face testul cu scobitoarea, pentru a fi siguri ca sunt coapte briosele.

Pentru sirop: se amesteca ingredientele, se pun pe foc pana devin caldute si se topeste zaharul. Briosele calde, se gauresc cu o scobitore si se toarna cu o lingura siropul cald peste ele. Repetam operatiunea pana se termina siropul si briosele au absorbit tot siropul. 

Pentru ornat: se pot folosii fulgi de ciocolata(eu am pus doar pe cateva briose), se amesteca cu un tel branza cu mierea, sucul proaspat si esenta de portocale. Se pune cate o lingurita de crema de branza peste briose, putina coaja rasa de portocale si se serveste. Sa va fie de bine!!

TIPS-URI

1

daca aveti timp si puteti rezista ispitei, dati crema de branza la frigider pentru 30 minute, o puneti intr-un pos si ornati frumos briosele cu posul...

2

crema de branza la frigider se intareste

3

mie mi-au iesit 20 briose

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Muffins cu cafea si ciocolata alba