Briose cu portocale si alune

de BakeUpArtist in Dulciuri, 25 Dec 2016 | 4360 vizualizari

 

Mirosul de portocală este specific de Crăciun la noi în casă, așa că am folosit-o din belșug în acest desert delicios.   

 

INGREDIENTE

  • 3 oua;
  • 200 g faina;
  • 150 g zahar;
  • 1 lingurita vanilie;
  • 80 g unt gras;
  • coaja de la o portocala;
  • piureul de la o portocala;
  • 1 lingurita praf de copt;
  • 10 g nuci prajite;
  • 100 g alune prajite;
  • 1 praf de sare;
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu portocale si alune:

- Se separă albușurile de gălbenușuri; gălbenușurile se mixează cu sarea și jumătate din cantitatea de zahăr;

- Se adaugă vanilia, coaja de portocală și se mixează bine, până se obține o cremă deschisă la culoare;

- Apoi se adaugă treptat untul topit și piureul de portocală și se mixează din nou;

- Acum se îngroașă compoziția, adăugând praful de copt și făina treptat;

- Se adaugă nucile și alunele prăjite, lăsând o mică parte pentru decor;

- Separat, se mixează ouăle cu cealaltă jumătate de zahăr până se obține o bezea tare;

- Se încorporează albușurile în aluat ușor, folosind o spatulă;

- Se umple formele de brioșe, lăsând 1/3 loc pentru creștere și se decorează cu bucăți de alune prăjite;

 

- In cuptorul preincalzit se coc pentru aprox. 35 de minute; se testeaza cu scobitoarea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu portocale si alune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti aromati si glazurati cu zahar pudra