sursa de inspiratie Anamaria http://www.bucataras.ro/retete/briose-daneze-23342.html
Pt. inceput pregatim maiaua : Dizolvam drojdia cu o lingura de zahar, un pic de lapte cald si o lingura de faina alba si o lasam la loc cald pana cand se umfla. Amestecam faina cu sarea restul de zahar, maiaua si galbenusurile. Adaugam untul topit si laptele cald. Framantam bine pana cand obtinem un aluat nelipicios. Lasam la loc cald pana cand isi dubleaza volumul.
Dupa ce aluatul a dospit il framantam ca sa iasa aerul si il imparitim in parti egale.
Luam fiecare bucatica si ii dam o forma rotunda si punem in mijloc cate o lingura de nutella, inchidem ca si un salculet si dam o forma dreptunghiulara, dupa care taiem pe lungime 3 linii. Prindem de capete si rasucim dandu-i forma unui melc.
Le asezam in forme pt.briose unse cu unt si tapetate cu faina si le lasam sa mai dospeasca 10-15 minute. Ungem fiecare briosa cu amestecul de lapte si galbenus.
Dam la cuptorul preincalzit aproximativ 30 de minute.