Briose de post cu mac si gust de citrice

de Valclaudia in Dulciuri, 17 Dec 2014 | 3153 vizualizari

 

foarte pufoase si aromate

 

INGREDIENTE

  • 1 pahar zahar
  • 1/2 pahar ulei
  • 1 si 1/2 pahar apa minerala
  • 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • 1 lamaie
  • 100 gr. pomelo deshidratat
  • 200 gr. fructe deshidratate (stafide, mere si caise)
  • 2 linguri seminte de mac
  • un praf turmeric
  • 2 pahare faina
  • zahar pudra (optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose de post cu mac si gust de citrice:

Preincalzim cuptorul la 175 grade.

Trecem lamaia si jumatate din cantitatea de fructe deshidratate prin robot.

Intr-un castron din plastic incapator punem fructele maruntite,uleiul, zaharul, bicarbonatul de sodiu si mixam la viteza mare cca 5 minute.

Adaugam apoi apa minerala, faina, mixam din nou pana la omogenizare.

Peste amestecul obtinut punem macul si pudra de turmeric, omogenizam din nou,apoi umplem formele de briose cu acest amestec (3/4 din capacitatea formelor).

Peste aluat presaram fructele confiate ramase,apoi dam tava la cuptor la temperatura de 175 grade pana se coc briosele si trec testul cu scobitoarea.

Lasam briosele la racit pe un gratar,apoi le servim simple sau pudrate cu zahar farin.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose de post cu mac si gust de citrice" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert briose cu merisoare (de post)