Ne-au placut mult aceste "briose". Reteta de la Cimpoies Elvira >:D
Ceapa se toaca marunt. Morcovul se da pe razatoarea mica. Usturoiul se piseaza.
Se pune uleiul de masline intr-o tigaie la incins. Se adauga ceapa, morcovul, usturoiul si oregano/cimbru si se calesc cateva minute.
Se da tigaia la o parte si se lasa sa se raceasca.
Se incinge cuptorul la 170° C (foc mediu).
Formele de briose se tapeteaza cu ulei.
Ouale se pun intr-un bol si se bat. Peste ele se adauga pesmetul, jumatate din pasta de tomate, carnea tocata, mustar, piper, sare si legumele calite. Se amesteca totul bine, cu mana, pana se obtine o compozitie omogena.
Compozitia se distribuie uniform in formele de copt, apoi se decoreaza cu restul de pasta de tomate si putin cimbru proaspat.
Se dau la cuptor pentru 30--40 de minute.
Pofta buna!
1
Se asezoneaza dupa gust.