Briose din faina integrala cu banane

de papabundetot in Prajituri, 22 Sep 2013 | 5577 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la un maestru in ale dulciurilor Eric Lanlard,un om pe care eu personal il apreciez foarte mult….pe el ca pe el…dar ce iese din mana lui mi se pare o adevarata arta. Aceste briose sunt extraordinare pentru o cina usoara sau un mic dejun bogat,asa ca m-am decis sa le incerc si eu.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 450 gr faina integrala
  • 4 oua
  • 2 praf de copt
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri miere
  • 400 ml lapte
  • seminte de in
  • 3 banane
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose din faina integrala cu banane:

Intr-un castron mai mare am pus faina,am amestecat-o cu praful de copt,apoi am pus pe rand toate celelalte ingrediente(mierea,laptele,uleiul) si am amestecat bine.Am adaugat apoi si cele 3 banane pe care eu le-am dat pe razatoarea mare (le-am luat ceva mai verzi tocmai ca sa pot face asta) dar le puteti zdrobi si cu o furculita.
Am amestecat bine si apoi am pus aluatul in hartii de briose asezate in tava si am presarat deasupra seminte de in. Am lasat la cuptor 25-30 min,faceti testul cu scobitoarea si daca iese curata inseamna ca s-au copt.

Am servit briosele cu o lingura de iaurt si miere.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Cantitatile folosite de mine sunt pentru 2 tavi de briose,respectiv 24 buc,daca doriti o cantitate mai mica,injumatatiti toate cantitatile de ingrediente.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose din faina integrala cu banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (8)

Bunica 1

22.09.2013, 18:54

Da harnica ai fost!

Rocsi 1

22.09.2013, 22:34

papabundetot 1

23.09.2013, 09:33

Buni... cea mai harnica

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose parfumate